Érthetően az e-cigiről.

Jön a gőzös

Jön a gőzös

Mi az az e-cigaretta?

2018. április 10. - bugi50

Az e cigi működése egyszerű. Akkumulátor cella(-ák) felizzít egy drótot, ami köré csavart vattában lévő ízesített folyadék gőzneművé válik, amit a használó beszipákol.

Ez miért is jó? Mi a lófüttyért használják ezt? Miért segít a leszokásban.

Rendes cigi= analóg cigi (így hívják a gőzlérek, gőzölők, vaperek, e-cigizők)

Azért rohadt nehéz leszokni az analóg cigiről, mert a dohány elégetésével nikotint juttatunk a szervezetbe, ami erősen addiktív, többszörösen, mint pl. a kokain! Nem célom a pontos szakmagyarázat, annál inkább a rövid és tömör mondanivaló:: Ahogy a nikotin kiürül a szervezetből az agyad egy újabb adag után sóvárog. Ha nem kapja meg hiszti van, meg csempe a falon az van. Idegbetegség, feszültség, depresszió minden, ami szem szájnak ingere.

Az ecigben lévő folyadékok különböző mennyiségben tartalmazhatnak nikotint 0mg/ml, 3mg/ml, 6mg/ml. Külföldön van 12mg/ml és 18mg/ml-es kiszerelés is.

Ezt azt jelenti, hogy aki e cigivel gőzöl az ugyanúgy pótolja a nikotint, eteti a kisördögöt, ami ott kiabál a fejében. De a két nikotinbevitel között óriási a különbség!

Az eciginél lényegében nincs káros anyag bevitel, míg az analóg ciginél igen hosszú sor (kátrány, szén-monoxid, nikotin, policiklikus szénhidrogének, nitrózaminok, ciánhidrogén, radioaktív polonium, arzén és sok más bizbasz-fiszfasz).És ezt mind azért, hogy azt a pár mg nikotint a szervezetbe juttassuk. Ezért évente milliók fizetnek az életükkel. Az e-cigi egy opció, egy lehetőség, hogy leszokj vagy élvezd a nikotint anélkül, hogy egy szétcseszd a légzőrendszered a káros szarokkal.- Az eciginél nincs bagószag. Finom aromaillatok vannak. Kókusz illat, ha kókusz ízű aromát szívsz és banánillat, ha ....érted na! A ruhád sosem lesz többé mocsárszagú!

-  könnyebb a leszokás, mert tudod szép lassan csökkenteni a nikotin mennyiséget.

- saját folyadék keverével töredékére tudod csökkenteni a szenvedélyed költségeit.

- egészségesebb. nem a nikotintól hallnak meg az emberek, hanem a dohány elégetésekor keletkező káros anyagoktól. Az eciginél gőz van, nem füst.(jelenleg nincs hivatalos eü. laboratóriumi vizsgálat, de orvosok nyilatkozata szerint 90%-al kevesebb káros anyagot juttat a szervezetébe egy e-cigiző egy analóg dohányossal szemben.)

fullstop.

A bejegyzés trackback címe:

https://gozos.blog.hu/api/trackback/id/tr7013822474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása